SLANÉ

Mouka, voda, kvas a čas… a dvě ruce k tomu. Nikdo zatím nic lepšího nevymyslel…

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Francouzska_bageta_tradicni.jpg

Francouzská tradiční bageta

Díky silné francouzské mouce a dlouhé fermentaci se dělají ve střídce bagety typická velká oka. Spousta času a ruční práce, které se přemění v dokonalou chuť.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/francouzska_bageta_vicezrnna_optimized.jpg

Francouzská vícezrnná bageta

Proces výroby a suroviny jsou stejné, jako u tradiční francouzské bagety, ale v poslední fázi hnětení se přidávají nabobtnaná semínka lnu a sezamu.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Rohlik_Krusta.jpg

Rohlík Krusta

Zahnutý rohlík není možné udělat strojově. Bochánek těsta se vyválí na placku a ručně svine do podoby rohlíku. Tak, jak to vymysleli ve Vídni v roce 1683.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Maslova_pletynka.jpg

Máslová pletýnka

Pletýnka se ručně splétá z pramenů těsta a potírá vejcem, běžně v obchodech najdete raženku, ve které je místo másla olej a je postříkána vodou. Proto takový chuťový rozdíl.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Maslova_pletynka_s_pancettou_a_ementalem.jpg

Máslová pletýnka s pancettou a ementálem

Máslovou pletýnku před pečením posypeme porcí naší domácí pancetty a ementálem a dáme péct.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Dalamanek.jpg

Dalamánek

Stejný postup a suroviny jako u kvasového chleba, ale obsahuje méně vody v těstě – dalamánek má být tužší a žvýkavější. Jsou to jeho charakteristické rysy.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Dynova_fitness_kostka.jpg

Dýňová fit kostka

Výrobek s vysokým obsahem cereální zápary – nabobtnané směsi zrn, jako jsou sójové boby, slunečnicová a dýňová semínka a přírodní kvas.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Maslova_burger_bulka.jpg

Máslová burger bulka

Máslová bulka na burger se vyrábí z kynutého těsta, které je plné másla. Před pečením ji posypeme sezamem.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Olivova_tycka.jpg

Olivová tyčka

Stejný postup a suroviny jako u francouzské bagety, na konci hnětení přidáváme do těsta zelené olivy – vitamíny a vláknina k dobru. Skvělý snack!

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Ementalova_tycka.jpg

Ementálová tyčka

Stejný postup a suroviny jako u francouzské bagety, tady na konci hnětení přidáváme kostičky ementálu. Zkuste si ji nechat rozpéct, nebudete chtít jinak.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Listovy_snek_s_nivou_a_porkem.jpg

Listový šnek s nivou a pórkem

Naše listové těsto doplněné o nivu a pórek. Originální receptura z Krusty.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Zelnak.jpg

Šunkový zelňák

Kynuté těsto s kysaným zelím a šunkou od kosti. Recepturu jsme upravili tak, že zelňák obsahuje minimum mouky. Nejvíc chutná rozpečený.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Trdlobasa.jpg

Trdlobása

Těsto jako na rohlík, ale rohlík to není! Pruh těsta se zatočí kolem klobásy a upeče. Jako naše další snacky doporučujeme Trdlobásu rozpéct.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2022/10/Parmazanova_tycka.jpg

Parmazánová tyčinka

Listové těsto se před pečením potře žloutkem a posype parmazánem, nařeže a stočí. Nejlepší volba ke skleničce vína. Ale i jen tak.

https://pekarnakrusta.cz/wp-content/uploads/2021/11/Loga_paticka-e1636554347192.png

O NÁS

Mouka, voda, kvas a čas...

Jsme řemeslná pekárna s dlouholetou tradicí.

Pečeme tradiční české a francouzské pečivo z těch nejlepších surovin.

Spadáme pod značku Real Food Concept, která kromě pekárny ve Vodičkově ulici a prodejen na Chodově a Smíchově provozuje i pasta bar Pasta Vodičkova a prodejny Trdlo v centru Prahy.

KDE NÁS NAJDETE

Navštivte naše pobočky

Vodičkova 11, 110 00 Praha 1

24 hodin denně 7 dní v týdnu

info@pekarnakrusta.cz

+420 211 221 415

OC Westfield Chodov

Roztylská 2321/19, Praha 11

Po – Pá 7 – 21, So – Ne 8 – 21

+420 739 668 510

OC Nový Smíchov

Plzeňská 8, Praha 5

Po – Pá 7 – 21, So – Ne 8 – 21

+420 739 668 510

© Real Food Concept s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Tento web používá jen nezbytně nutná cookies, která jsou zákonem povolena bez odsouhlasení.