Mouka, voda, kvas a čas… a dvě ruce k tomu. Nikdo zatím nic lepšího nevymyslel…
Díky silné francouzské mouce a dlouhé fermentaci se dělají ve střídce bagety typická velká oka. Spousta času a ruční práce, které se přemění v dokonalou chuť.
Proces výroby a suroviny jsou stejné, jako u tradiční francouzské bagety, ale v poslední fázi hnětení se přidávají nabobtnaná semínka lnu a sezamu.
Zahnutý rohlík není možné udělat strojově. Bochánek těsta se vyválí na placku a ručně svine do podoby rohlíku. Tak, jak to vymysleli ve Vídni v roce 1683.
Pletýnka se ručně splétá z pramenů těsta a potírá vejcem, běžně v obchodech najdete raženku, ve které je místo másla olej a je postříkána vodou. Proto takový chuťový rozdíl.
Máslovou pletýnku před pečením posypeme porcí naší domácí pancetty a ementálem a dáme péct.
Stejný postup a suroviny jako u kvasového chleba, ale obsahuje méně vody v těstě – dalamánek má být tužší a žvýkavější. Jsou to jeho charakteristické rysy.
Výrobek s vysokým obsahem cereální zápary – nabobtnané směsi zrn, jako jsou sójové boby, slunečnicová a dýňová semínka a přírodní kvas.
Máslová bulka na burger se vyrábí z kynutého těsta, které je plné másla. Před pečením ji posypeme sezamem.
Stejný postup a suroviny jako u francouzské bagety, na konci hnětení přidáváme do těsta zelené olivy – vitamíny a vláknina k dobru. Skvělý snack!
Stejný postup a suroviny jako u francouzské bagety, tady na konci hnětení přidáváme kostičky ementálu. Zkuste si ji nechat rozpéct, nebudete chtít jinak.
Naše listové těsto doplněné o nivu a pórek. Originální receptura z Krusty.
Kynuté těsto s kysaným zelím a šunkou od kosti. Recepturu jsme upravili tak, že zelňák obsahuje minimum mouky. Nejvíc chutná rozpečený.
Těsto jako na rohlík, ale rohlík to není! Pruh těsta se zatočí kolem klobásy a upeče. Jako naše další snacky doporučujeme Trdlobásu rozpéct.
Listové těsto se před pečením potře žloutkem a posype parmazánem, nařeže a stočí. Nejlepší volba ke skleničce vína. Ale i jen tak.
Jsme řemeslná pekárna s dlouholetou tradicí.
Pečeme tradiční české a francouzské pečivo z těch nejlepších surovin.
Spadáme pod značku Real Food Concept, která kromě pekárny ve Vodičkově ulici a prodejen na Chodově a Smíchově provozuje i pasta bar Pasta Vodičkova a prodejny Trdlo v centru Prahy.
OC Westfield Chodov
Roztylská 2321/19, Praha 11
Po – Pá 7 – 21, So – Ne 8 – 21
+420 739 668 510
OC Nový Smíchov
Plzeňská 8, Praha 5
Po – Pá 7 – 21, So – Ne 8 – 21
+420 739 668 510
© Real Food Concept s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
Tento web používá jen nezbytně nutná cookies, která jsou zákonem povolena bez odsouhlasení.